Det händer ibland att säljare blir tagna inrikes. Vilket eventuellt resulterar i att du kan bli kallad till polisförhör. Även om det är extremt sällsynt så ska man som köpare alltid vara förberedd på att det kan inträffa. Varför inte vara förberedd, ifall det leder till att du slipper böter och en prick i registret?

 1. Som åtalad och misstänkt för ett brott har du på statens bekostnad rätt till en advokat i Sverige. Begär alltid en advokat innan du påbörjar förhör (oavsett brott). Blir du inte frågad i början av förhöret ifall du önskar en advokat eller vill fortsätta förhöret utan en offentlig försvarare så är det bara att säga till att du vill avbryta och önskar valfri advokat via staten. Även om det troligtvis inte rör sig om några raketforskare så är det bättre än inget.
 2. Denna typ av polisförhör är en enkel match för den som är påläst och kommer aldrig någonsin leda till en fällande dom ifall du sköter dina kort rätt och utgår från följande:
Neka, neka, neka och neka lite till!

Anledningen är enkel. Det spelar ingen roll ifall polis eller tullverket har hittat ett brev som är adresserat till dig. Det går inte att bevisa vem som beställt olagligheterna oavsett vad de påstår i förhör. I Sverige ligger bevisbördan hos åklagaren. Det är åklagarens uppgift att framföra tillräcklig bevisning där det är ställt utom rimligt tvivel att du har begått ett brott. Bevis som de inte kan få tag på och som behövs för en fällande dom. Att erkänna är därför det dummaste du kan göra.

 1. Beställningen har gjorts med bitcoins vilka är anonyma.
 2. Beställningen har gjorts anonymt via TOR som anonymiserar din riktiga IP-adress.
 3. Vem som helst kan ha skrivit in din adress som mottagare.
  Slutsats: Det går inte att bevisa vem som gjort beställningen utifrån ovanstående. Varför i helvete erkänna i såna fall?

Du ska m.a.o ord svara nekande i varje fråga du får. Du har ingen aning om varför eller hur de har hittat en försändelse innehållandes något olagligt adresserat till dig.

 • Har du beställt knarket?
  Nej.
 • Vet du vad TOR är?
  Nej.
 • Vet du vad bitcoins är?
  a) Nej.
  b) Ja. Jag brukar handla på spelsidor som inte tar kort.
  – Jaha. Vilka?
  – Minns ej vad de heter. Hittas via forum eller Google.
  Alternativt
  – Ingen kommentar. Du behöver nämligen aldrig besvara en enda fråga i förhör oavsett vad de påstår eller frågar.
 • Vet du vem som kan ha beställt knarket?
  Nej.
 • Varför har säljaren skickat knark till din adress som mottagare?
  Vet ej. Fråga langaren. Jag har inte köpt något knark.
 • Knarkar du?
  Nej.
 • Är du säker på att du inte har beställt?
  Ja.

Det spelar ingen roll hur dumt det kan låta. För inom 1-3 månader får du hem ett papper från Polisen om att fallet lagts ner i brist på bevis.

Fira med att göra en ny beställning!

Skulle du mot förmodan bli åtalad så skall du alltid överklaga tingsrättens dom.

Kommentarer

  1. Anonym

   Be om en advokat ni känner i så fall. Då är det bara att ringa vederbörande och be hen komma in. Annars får du sitta i timmar och vänta. Möjligtvis i onödan. Försvarare ska ha en passiv roll vid förhör, tyvka vad man vill om det. Det är polisens förhör.

 1. Anonym

  Bra skrivet.
  Säg ingenting – de är så skickliga på att ta tag i MINSTA tråd i det du säger. Det kan vara finter som ”vill du ha kaffe?” – och sen är pratet igång. Snacka ALDRIG!!! Du pratar dig bara rakt till rättegång, dom, böter och svårigheter att söka vissa jobb, annat bemötande från myndigheter, stoppad av farbror blå ständigt och jämt när du kör din bil, m.m.
  Stay safe

 2. Anonym

  ”Har du hört talas något om flugsvamp?”

  ”Vadå, den som är rödprickig och växer i skogen, eller?”

  ;D

 3. Anonym

  Nån som kan svara med erfarenhet av att åkt på förhör, följt guiden och stött på jobbigare frågor?

  1. Anonym

   JAPP!!
   En härlig morgon för en tid sedan kom det 6st käcka småpojkar i 25-års åldern med skyddsväst, en sån där bricka som FBI-agenter brukar ha på film fast med tullkriminalens/tullens märke om halsen och var sin Glock 17 (generation 4 om jag inte såg fel) i bältet. Efter dem kom en fet gammal kärring med en äcklig liten hund. Dom lät meddela att ”-här ska göras husrannsakan”.
   Snäll och oskyldig som jag är ifrågasatte jag på vilka grunder husrannsakan görs. Fick initialt inget svar på det men efter ngn timme kom en av dem och berättade att post x flera adresserad till mig innehållandes KNARK hittats vid sorteringen med hjälp av hund och någon ny maskin dom har som kan fånga upp brev innehållandes narkotikum. Jag tackade att dem hittat breven, för något narkotikum vill ju inte jag ha så klart ;)).
   Jag fick frågan om jag kände till TOR, darknet och om jag handlat med bitcoins. Chockad som jag var så sa jag ju som det var: NEJ, NEJ och NEJ ;).
   Dom vände upp å ned på min bostad och hundj***ln hade sprungit i min säng med leriga tassar och skitat ned. Den feta kärringen satt på en stol i mitt kök som gick sönder av hennes grava övervikt och flämtade efter att ha gått 25m från bilen.
   Dom tog en släktings trasiga dator, mobil, SD-kort, USB-minnen, en lös hårddisk från en supergammal dator och tittade på alla mina mediciner och vart helt lyriska när dom hittade två st antihistamintabletter som låg i en redlinepåse och lät meddela att dessa ska analyseras. Det fanns inget annat olagligt hemma då… Men i bland ser man inte skogen för alla träd, som talesättet säger, för mitt framför dem stod (kan inte skriva exakt vad det var av säkerhetsskäl) en stor behållare med handskriven text och behållaren var proppfull med ngt dom VERKLIGEN skulle velat fått tag i, men inte ens en retarderad tulltjänsteman öppnar en behållare som det står 60% ammoniak på och tar sig ett sniff haha… Så den fick stå kvar orörd :).
   Slutord:
   Tydligen finns tekniken att hitta brev innehållandes ditten och datten både på inrikes sorteringsställen och utrikesterminalers ankomstlokaler, men tydligen handlar det om någon maskin som är svindyr och som bara finns i ett par tre exemplar i Sverige enligt tullfjollan jag pratade med. Varje fråga han ställde till mig besvarades med en motfråga gällande hans tjänstevapen, så han höll på att bli vansinnig på mig. Typ:
   Tullmuppen: -Har du beställt ngt via darknet?
   Svar: ”Har din Glock en sån där extra spärr på avtryckaren och är det 9x19mm Luger eller någon annan kaliber?”
   Tulläcklet: -Kan du svara på min fråga!
   Svar: ”Näe, fattar inte vad du snackar om, men är pickan moddad till fullauto eller i originalutförande semiautomat? Fast ni kanske bara får ha enskottsvapen med tanke på att ni inte jämt är beväpnade och därför inte fått in rutinen av säker vapenhantering i ryggmärgen?”
   Tulläcklet: Vi kommer ta din dator i beslag. Kommer vi att hitta ngt som kan spåras till ngt darknetköp?
   Svar: ”Bara om du själv använder min dator och köper ngt på darknet. Och om det finns någon form av bögporr eller annat perverst på datorn när ni har runkat färdigt med den så får ni köpa en ny dator till mig (är ingen homofob, men ville retas).”
   Tulläcklet gick sedan in och hämtade en släktings sura gamla viruspackade laptop (som jag tänkt fixa till åt honom den dagen) som råkade stå framme, i tron att det var min egna ”riktiga dator”. Krypterat wifi, en hårddisk någonstans i lägenheten/huset/tomten, vart som helst funkar. Ett dolt litet USB-uttag bakom en vägglist för programmering av routern etc etc. Kopplat trådlöst till vanliga TV:n som bildskärm samt ett trådlöst tangentbord och mus. Allt ihopkopplat trådlöst var räddningen för mig samt ha en ”skyltdator” ståendes framme som gärna får vara full med virus och semesterbilder från 90-talet är en bra ide’. När dom åkt därifrån med svansen mellan benen så var det bara för mig att ta ett par rejäla ”ammoniakskvättar”, slå på rätt kanal på TV:n, logga in på diverse sidor och radera konton och radera backup-molnet. Hade inte krypterat min riktiga dator pga ngn ny form av hårddisk som inte tillåter veracrypt etc.
   Datorn har dom fortfarande kvar, slit den med hälsan era pervon! hehe
   Det var min historia, så var försiktiga ni som handlar och säljer grejer på det däringa darknet (givetvis gör ju inte/har inte jag gjort det) ;).
   Och slutklämmen blir: Köp ALDRIG ALDRIG ngt från utländska sidor. Tullstjärtisen berättade att dom brukar släppa det första brevet dom hittar om det ”bara” är ngt gram och registrera din adress i sorteringsmaskinen så att dina brev hamnar åt sidan så att de kan undersökas innan de går vidare så fort det ramlar in ngt adresserat till dig. Men från och med brev nr 2+3 som hittas adresserat till dig innehållandes ngt olagligt ger underlag för en husrannsakan. Så om du inte fått ngt brev som du beställt och betalat för och vendorn (som har betyget 5/5) garanterar att det ÄR skickat samt att det gått en vecka….. STÄDA! RADERA! GÖM! Och har du flera ”paket” på väg så är du garanterad en husis tyvärr. Storebror ser och hör mer än vi tror. HAHA en slutkläm till när jag kom att tänka på krigstidens sverige slogan ”En svensk tiger”. Jag skulle vilja säga:
   ”En Flugsvampare tiger”

   Tjena!

  2. Anonym

   Man märker rätt tydligt om förhörsledaren tror att misstanken kan leda någonstans. Men om de stöter på nån nervös rookie kan de utnyttja det. Och tro mig när jag säger att polisen ljuger, skrämmer och lockar – vilket är precis vad de inte får göra enligt flörundersökningskungörelsen.

 4. Anonym

  mitt bästa tips e att HÅLLA HELT KÄFT, men att det skulle vara åklagarens bevisning å bortom all rimlig tvivel gäller dessvärre varken i narkotika mål eller ekobrott, f,ö e du på rätt väg knip

  1. Anonym

   Hålla käft är en bra strategi, särskilt när det finns medmisstänkta. Och särskilt om risken finns att du får krypa in. Golare har inga polare.

 5. Anonym

  Kan dem inte tvinga en att göra pissprov? Även om det inte bevisar att man BESTÄLLT drogen så är det ju inte direkt någon fördel för ens case.

 6. Anonym

  Jag har erfarenhet(er) av polisförhör.

  Poliser gör allt de kan för att få dig att snacka. I mitt falllåste de in mig i arresten i 30+ timmar utan förhör utan möjlighet att kontakta advokat. Jag går på ett antal mediciner (psykisk ohälsa) dessa vägrades mig i över 30 timmar, allt för att de skulle få mig att snacka.

  När jag slutligen blev kallad till förhör efter nästan två dygn, var inte min advokat närvarande.

  Jag sa till grisen att jag har inget att säga om inte min advokat är här, varpå jag blev erbjuden mina mediciner. Jag sa ge mig dom så snackar jag. Sagt och gjort, fick mina mediciner tog dom snabbt bad snuthoran att suga min kuk.

  Två timmar senare frihet.

  HÅLL ALLTID KÄFTEN!

 7. Anonym

  Klockren guide för de som inte handlat/sålt på gatan. Neka in i det sista, dom kan komma med påståenden som att ”vi har bevis att din dator…” och ”han och han har vittnat om att du köpt” skit i vad dom säger, länge leve sveriges rättsystem!

 8. Anonym

  Jag var ärlig för jag tänkte det skulle löna sig i längden och erkände två fall av narkotikasmuggling som tullen hade tagit i beslag. Sen nåt annat skit också,,. det slutade med ett 9 mån straff varav 6 mån skulle avtjänas på anstalt.

  Hade jag bara nekat och inte haft någon aning om paketen som tullen hade skulle jag klarat mig…. nu i efterhand undrar jag om jag verkligen var nykter när jag erkände för något fel i skallen måste det ju vara, kanske allt tjack som dödat den tänkande halvan av hjärnan.

  Straffet avtjänat och villkorlig dom också avklarad så har lämnat det bakom mig nu och fick faktiskt ut en del bra saker oxo genom att jag fick träffa likasinnade personer vilket sedan har lett till en hel del bra affärer….

  Så är det… man lär sig något nytt varje dag och nu är säkerhet det enda jag tänker på och prioriterar först. Det hade kunnat blivit mycket värre men tack vare att alla maskiner osv är krypterade så fick dom inte ut ett skit.

  Morsning

 9. Anonym

  Åkte på en husis… Råkade träffa på dom i trapphuset efter att dom varit och knackat på. Såg direkt att det var snuten (civilare är ju inte direkt osynliga xD ).
  Presenterade sig inte som poliser och frågade om jag visste var ****** bor och frågade om jag bodde här och vad jag hette. Gav falskt namn var på dom frågade efter leg och då var det ju kört. Då sa dom att dom var från polisen och hela köret. Sen ville dom inte snacka i trapphuset så att grannarna hör vad det handlar om så dom tyckte vi kunde gå upp till mig xD.
  Sa att jag hellre snackar ute på gatan isåfall, är ganska stökigt gav jag som ursäkt.
  Men dom insisterade och då frågade jag om dom isåfall hade husrannsakan, vilket dom sa att dom hade. Hade lite skit hemma också =(.
  Dom fulade sig i förhöret som fan! Så det är alltid i ditt eget intresse att inte säga ett jävla skit.

  Däremot så hittade dom inte det som hade garanterat gett mig en bra stund på kåken. Så lite vinst i det iallafall…

 10. Anonym

  POLISEN ÄR INTE DIN VÄN!!!

  MEN MÅNGA VET EJ OM DENNA LAGEN FAKTISKT EXISTERAR SKA DRA ETT SKRÄCKEXEMPEL FRÅN MIN ADVOKAT:::

  DU KAN OCH KOMMER BLI STRAFFAD FÖR DET DU REDAN KNARKAT (NÄSTAN LÖJLIGT)

  en som blivit tagen med 5g heroin =ca 6mån kåken frågade polisen hur mycket han tog om dagen och om han mindes hur länge han svarade att han tagit ca 1g heroin om dagen i ca 1år el nästan
  man skulle ju kunna tro att Polisen tyckte synd om mannen och hjälpa genom att säga 1g om dagen i fem dagar inte borde ge 6mån.

  istället vad som hände var att POLISMANNEN sa till klienten att han nu erkänt GROVT NARKOTIKA BROTT och isället för 5g blev det 300g han fick sitta 3,5år…

  TILL ALLA SOM TROR ATT DET HJÄLPER ATT SÄGA HUR TORSK MAN ÄR BORDE GE MILDARE STRAFF ENLIGT MIG IAF:::: MEN DET DU ERKÄNNER DU TAGIT GÄLLER ALLA DROGER OM DU SÄGER ATT DU EX TAGIT 20g kokain och rökt 1hg hash senaste året, men polisen tog dig med 1g kokain och försöker spela på snäll polis och FRÅGAR ex VA SYND ATT DU RÅKAT UT FÖR DETTA 1g ÄR ju inte så allvarligt men brukar du ta minns du att du tagit nån drog senaste tiden

  säg FUCK YOU!!!!! otroligt att denna lag finns detta gäller de som kommer knasa nån gång med ex 5g kokain heroin etc gå inte på snacket att de tycker synd om dig om de frågar hur mycket du tagit tidigare = erkänner enligt lag att du innehaft drogen/erna

  Men som sagt många som inte vet om denna lag så till de som förr eller senare sitter i förhör med droger som du ej kan slingra dig ur!! erkänn bara det och håll käften om all tidigare missbruk då det kommer användas emot dig.

 11. Anonym

  Herregud, du kan inte bli domd for att du sager att du tidigare har snortat 20g kokain. Sluta hitta pa saker. Det ar inte tillrackligt med bevis och det vet du ocksa, om ingen lurat dig. Forstar du inte att folk utan koll kanske tror pa dig?? Nog om det..

  Minsta lilla man sager i forhor KOMMER anvandas emot dig. Det du gor nar du pratar, oavsett om vad, ar att forstora for dig sjalv eller dina vanner. Du ger polisen information till deras utredning, en utredning som syftar pa att fa dig domd. SA HALL KAFTEN!

 12. Anonym

  Liten guide från någon som suttit på väldigt många förhör både för mindre grova och grova brott.
  Hoppas den hjälper och räddar någon i nöd! :)

  Polisen har sina knep. De ställer frågor som de förutsätter att du ska svara på för att sedan ställa en följdfråga som får dig att gå på brädan. Antingen kan man identifiera dessa frågor, eller så svarar man inte på några frågor alls. Att svara på frågor är dock inte fel ifall du vet hur lagen lyder, vad du är misstänkt för, är ensam misstänkt för brott, är säker på vad du gör, vet vilka förberedelser samt åtgärder du tagit för att veta precis vilka typer av bevis som kan komma att plockas fram i senare skede och vad som krävs för att du ska kunna bli åtalad.

  De som de eftersträvar är inte nödvändigtvis ett erkännande utan ett styrkande i uppsåt till vad misstanken nu gäller, ju mer de lurar dig att svara på orelaterade frågor ju större chans riskerar du att få en väldigt relevant följdfråga och då känner man sig ganska dum om man inte svarar på den.

  Det är bra att svara på frågor ifall du kan identifiera vilka frågor som kommer leda vart. Då kan du få förhörsledaren att ifrågasätta sig själv istället och det är ju bra ifall du vill att de ska släppa dig ifrån den trista betongbunkern tidigare än de 3-4 dygn, vad det nu är som de har Rätt att hålla dig. Men då ska du ha Zlatans självförtroende och veta vad du sysslar med.

  Men det är inte att rekommendera om man är det minsta osäker. Man måste vara helt 100% på att man inte har lämnat efter sig några potentiella bevis som kan göra dig tvungen att ändra på din historia i ett senare läge, så beror det även på vad de redan har för bevis/anledning till att du sitter där överhuvudtaget. Har man ljugit/ändrat svar på samma fråga i olika skeden av förhöret, då blir förhörsledaren misstänksam, åklagaren anser dig som icke trovärdig, du förlorar även trovärdigheten i resterande svar. Förhörsledaren kommer dock alltid vara misstänksam och utgå ifrån att du är skyldig.

  Innan man gör ett brott bör man ta reda på vad det är som kan tänkas presenteras som bevismaterial innan man ens tänker tanken. Överdriv ditt beteende med all tänkbar säkerhet även om det känns för löjligt och paranojjigt. T.ex att aldrig diskutera något sammanhängande med elektoniska apparater närvarande, samt att aldrig berätta för någon annan vad man sysslar med är nog top 2 prioriteringar. Bästa kompis, frugan, flickvän, förälder. Det spelar absolut ingen roll om det är en person du litar på till 100% för de säkerhetsåtgärder du kommer ta på stort allvar är risken väldigt stor att någon i din närhet tycker det är lite överdrivet och struntar i något som istället blir helt avgörande för ditt fall.

  Du ska även hålla reda på vad polisen redan vet om dig, dina tidigare domar och vad du har sagt i tidigare förhör. Att vara en notorisk missbrukare med flera behandlingsinsatser och sedan svara ”nej” på frågan ifall man har prövat droger är ju en lögn och visst är en lögn är misstänktsamt, men inte avgörande. Föredra då att svara ”ingen kommentar” Det är iallafall en stor nackdel när du ljuger, din trovärdighet är din bästa vän. Slutsatsen är att man inte vill vara misstänksam i sitt beteende eller med sina svar över huvud taget. Men ”ingen kommentar” är alltid bättre än en vit lögn.

  Om du nu ändå känner att du svarar på frågor och känner dig säker och inte vill sitta som vilken kriminell som helst och upprepa ”ingen kommentar” så har jag några tips.

  Känn till dina rättigheter. Lita på ditt omdöme. Ställer polisen orelevanta frågor, identifiera vart de vill komma med dem. Tänk igenom svaret nogrannt innan du svarar. Så du kan besvara följdfrågan utan problem. Är frågan såpass mysko att du behöver tänka lite kan du alltid säga att du vill ha en stund ensam med din advokat och få lite extra tid att tänka på vad du ska svara. Ställer de en fråga som du inte vet svaret på säger du ALLTID ”jag vet inte”. Man svarar bara på det man vet (alt) det man vill att de tror att man vet. Svara aldrig någonsin vad du tror, inte tror, antar eller dylikt. Det kommer komplicera förhöret något enormt för dig. ”Vad tänkte du när ****?” Vad du tänkte angående en situation är aldrig heller något att svara på. Alla dessa situationer är svaret ”jag vet inte”.

  Men jag vill ändå föreslå att inte prata alls för det är på det viset de får dig ur balans och ökar misstankarna. Jag har själv suttit i en hel del förhör och vet precis vad de använder för knep till att försöra din trovärdighet. Det går att omvandla till en ökad trovärdighet om man vet precis vad man ska svara och enbart om man är ensam misstänkt gärningsman. Det är absolut ingenting jag skulle göra själv utan att veta precis vad som kan läggas fram på bordet och vilka konfrontationer jag skulle kunna bemötas vid ett senare tillfälle/förhör.

  Är du anhörig säger du aldrig någonting under några omständigheter. Bara ”jag vet inte”. Alternativt ”ingen kommentar” som anhörig till den misstänkte så vill du säkert säga något som skulle hjälpa till att få loss den misstänkte. Även om tanken är god så kan den misstänkte ge ett helt annat svar på samma fråga. Så säg ingenting alls.
  exempel på tillsynes harmlösa frågor;
  ”Tittar han mycket på TV?” -Jag vet inte.
  ”Vart bor han någonstans?” -Ingen kommentar.

  Är du misstänkt och går in i förhöret nervös för vad som kommer att hända säger du inte heller någonting alls. Bara ”jag vet inte” på de frågor de vill ha svar på och ”ingen kommentar” på de frågor du vet att de redan vet om angående dig. Alternativt ”ingen kommentar” rakt igenom.

  Handlar det inte om bar gärning eller en överdriven kollektion av bevismaterial är det absolut ingen idé att försöka svara på någonting alls. Förhöret kan komma att bli den viktigaste delen i utredningen. Det är mycket möjligt den som kommer avgöra ifall det finns skäl att häkta dig vidare ifall det finns skäl att döma dig.

  Är ni flera misstänkta i samförstånd för samma brott svarar ni alltid ”ingen kommentar”.

 13. Anonym

  Jag ”åkte dit” för något år sedan. Det var tydligen en razzia och de hade min address, Jag åkte till polisen och blå-nekade. Förhörledaren sa att han inte kunde besämma ensam om det men lovade att ringa tillbaks. Efter en timme så ringde han tillbaks och sa det var avskrivet.

  Vet inte om man har samma lycka en gång till…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.