Eftersom:

 • BTCX
 • Safello
 • Bitcoin.se (vilka använder Safello och BTCX som mellanhand)
 • BitCurrency
 • Fybse

finns på svensk mark gäller svenska lagar. Bitcoin är väldigt tabu bland svenska myndigheter och för att överleva som exchange måste man samarbeta fullt ut med samtliga myndigheter. Flera gånger har ovanstående exchanges samarbetat med polisen i brottsutredningar gällande narkotikabrott och delat med sig exakt all information som finns att tillgå. B.la. personuppgifter, telefonnummer, vilket bankkonto du använder, IP-nummer som används vid inloggning/registrering och exakta tidpunkter du loggat in.

Utöver det så är dessa företag inga riktiga exchanges utan fungerar enbart som mellanhänder och har därför helt egna priser.  M.a.o tvingas du betala 10-20% mer än marknadspris för att de ska köpa dina bitcoins via http://www.kraken.com eller http://www.bitstamp.net. Något som för dessa skojare märkligt nog tar upp till 3 dagar.

Det finns noll fördelar med att köpa bitcoins från ovanstående företag. Långsam och dålig service, priser som är dyrare än marknadspris och ett tätt samarbete med myndigheter. Varför stödja det frivilligt?

Följ istället vår bitcoin-guide här:
https://www.flugwiki.se/hur-man-koper-bitcoins-via-kraken-steg-for-steg/


Intressant läsning om BTCX (gäller alla svenska BTC-företag)
För ett tag sen blev det känt att Skatteverket ville lägga vantarna på de unika koderna till bitcoinplånböcker som svenskar har på den bitcoinväxlaren BTCX. Nu har Skatteverket fått rätt från Förvaltningsrätten att kräva ut information från BTCX, vilket betyder att Skatteverket nu har tillgång till alla bitcointransaktioner som skett via tjänsten och kommer kunna följa en persons transaktioner i realtid.

I ett pressmeddelande från Piratpartiets Gustav Nipe står det att detta går att jämföras med att öppet publicera transaktioner från ditt bankkonto eller bankkort och att detta är övervakning för övervakningens skull.

Skatteverkets trålningsexpedition mot bitcoin-växlarens alla kunder är fel. I detta enskilda fallet handlar det om att försöka övervaka cirka 20 000 svenska bitcoin-användare. De är inte ute efter någon enskild aktör utan vill samla in all information för att se om någon möjligtvis har gjort något fel. Detta är övervakning för övervakningens skull, avslutar Gustav Nipe.

På grund av detta så kastas den anonymitet som Bitcoin har blivit känt för åt fanders då Skatteverket nu har rätt att se samtliga 20 000 användares shoppande med kryptovalutan via BTCX.

Skatteverket vill massövervaka svenska bitcoin-användare
Via: https://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/skatteverket-vill-massoevervaka-svenska-bitcoin-anvaendare-1139574

”Nyligen avslöjades det att Skatteverket har yrkat på att få en kopia på alla unika koder till varje digital bitcoin-plånbok som tillhör kunderna till en av Sveriges största bitcoin-växlare.

Med de beslagtagna adresserna till bitcoin-plånböckerna kan myndigheten följa alla transaktioner både bakåt i tiden samt även alla framtida transaktioner som kommer att göras med de angivna adresserna säger Gustav Nipe, talesperson för Piratpartiet.

Om adresserna lämnas ut ges Skatteverket total inblick i ett stort antal privatpersoners ekonomiska förehavande i realtid. Genom att följa en bitcoin-plånbok kan du följa en persons transaktioner. Det är som att öppet publicera alla transaktioner på ditt bankkonto eller med ditt betalkort.

Skatteverkets trålningsexpedition mot bitcoin-växlarens alla kunder är fel. I detta enskilda fallet handlar det om att försöka övervaka cirka 20 000 svenska bitcoin-användare. De är inte ute efter någon enskild aktör utan vill samla in all information för att se om någon möjligtvis har gjort något fel. Detta är övervakning för övervakningens skull, avslutar Gustav Nipe.

2012 avslog Högsta förvaltningsdomstolen en liknande trålningsexpedition riktad mot en stor svensk bank. Då rörde kravet cirka 900 svenska användare.

Piratpartiet anser att det behövs ett nytt paradigm i hur myndigheter beter sig mot medborgare. Skatteverket, och andra myndigheter, ska spana mot redan misstänkta eller enskilda personer i riktade undersökningar. De ska inte hålla på med mass-trålning av oskyldiga människors förehavande för att eventuellt hitta felaktigheter.

Bitcoin-växlaren har överklagat Skatteverkets krav till Förvaltningsdomstolen.”

Undvik • Varför stödja övervakning & ockerpriser? • Undvik

Kommentarer

 1. Anonym

  Hur är det att handla från localbitcoins hemsida? förstår det är dyrare men kraken fungerar ej

 2. Anonym

  Inget jag skulle rekommendera då de är betydligt dyrare och ej etablerade på marknaden.
  Varför funkar inte Kraken för dig?
  Har du inte tillgång till Photoshop? Haha, seriöst så fick jag förändra mina screenshots en smula men på ett smart sätt, bara småsaker, samma font och font-storlek samt positioner, samma typsnittsfärg samt anti alias på pixelnivå rätt och helt omöjligt att se skillnad mot originalet. Sedan använder jag alltid samma uppgifter när jag gör en deposit och det har inte varit några som helst problem sedan jag blev godkänd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.