Whonix är ett operativsystem (open source) baserat på Debian gjort för att öka din anonymitet och säkerhet. Fördelarna med Whonix är många. Det viktigaste är att din IP-adresss eller DNS inte kan läcka ut någonstans p.g.a hur systemet är konfigurerat. Whonix består av två delar. Ena delen vars uppgift är att agera gateway för TOR och hålla igång din uppkoppling, kallad Whonix-Gateway. Den andra delen som är till för användning, kallad Whonix-Workstation. Systemet är 100% isolerat och alla anslutningar kan alltså endast gå via TOR.

Vill du läsa mer ingående om systemet rekommenderas:
https://www.whonix.org/wiki/About och https://www.whonix.org/wiki/Documentation

 1. För att installera Whonix krävs VirtualBox. Ladda ner senaste versionen till ditt OS här:
  https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

 2. Lokalisera filen ► Installera
 3. Ladda ner senaste versionen av Whonix-Gateway och Whonix-Workstation här.
  Whonix-Gateway
  Whonix-Workstation


 4. När du laddat ner Whonix-Gateway och Whonix-Workstation, starta VirtualBox. I menyn: File ► Import Appliance Whonix2
  Lokalisera Whonix-Gateway du precis laddat ner Whonix3
  Därefter ska du acceptera/trycka ja på allt som ploppar upp Whonix4 Whonix5 Whonix6 Whonix7
 5. När det är klart ska du göra samma sak för Whonix-Workstation. File ► Import Appliance Whonix2Whonix8 Whonix9  Whonix11
 6. Dubbelklicka på Whonix-Gateway. När Whonix-Gateway laddats klart kommer first-time-setupen ploppa upp. Acceptera/tryck ja på allt.
 7. Efter en stund kommer WhonixCheck kontrollera så att du har alla senaste uppdateringar och buggfixar. Låt den söka i lugn och ro.
  När WhonixCheck sökt klart kommer WhonixCheck meddela ifall det finns uppdateringar att hämta. Markera sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade ► Högerklicka ► Kopiera.Tryck på start-menyn ► Välj ”Terminal” ► Högerklicka i terminalen ► Välj ”Paste” ► Enter. Lösenordet för root i Whonix är ”changeme”. ► Enter.Efter att den laddat en lista på viktiga uppdateringar ► Svara ”y” ► Enter.Eftersom alla uppdateringar laddas via TOR kommer det ta en stund innan det är klart. Tålamod!Klart.

  1. När Whonix-Gateway är färdig och uppdaterad är det dags för Whonix-Workstation där det roliga händer. Proceduren är densamma som för Gateway.
   Öppna VirtualBox ► Dubbelklicka på Whonix-Workstation Whonix13 Låt den ladda. Acceptera/tryck ja på allt som ploppar upp WhonixIns1 (1)WhonixIns1 (2) WhonixIns1 (3) WhonixIns1 (4) WhonixIns1 (5)
   Invänta WhonixCheck WhonixIns1 (6)
   Markera sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade ► Högerklicka ► Kopiera WhonixIns1 (7)
   Tryck på start-menyn ► Välj ”Terminal” TERMINAL
   Högerklicka i terminalen Välj ”Paste” ► Enter. Lösenordet för root i Whonix är ”changeme”. ► Tryck Enter WhonixIns1 (8)
   Tryck y Enter WhonixIns1 (9)Låt den uppdatera ifred.
 8. Dubbelklicka på TOR Browser som finns på skrivbordet. Tryck Yes WhonixIns1 (11) WhonixIns1 (12)  WhonixIns1 (14) WhonixIns1 (15)WhonixIns1 (16)
  Starta TOR Browser WhonixIns1 (17)
 9. Högerklicka högst upp ► Välj ”Bookmarks Toolbar” WhonixIns1 (18)
  Gå därefter in på:
  Flugsvamp: http://flugsvamp72rajmk.onion
  Flugforum: http://flugforum5puztp6.onionTryck CTRL + D på varje sida för att lägga till de som bokmärken. Ändra Folder till ”Bookmarks Toolbar” WhonixIns1 (19)
 10. Det enda som kvarstår är att få in ett svenskt tangentbord. Tryck på start-menyn ► Sök efter ”System Settings” ► Dubbelklicka WhonixIns1 (20)
  Scrolla ner och dubbelklicka på ”Input Devices” WhonixIns1 (21)
  Välj fliken ”Layouts” ► Kryssa i ”Configure layouts” ► Markera ”us: English (US)” ► Tryck på ”Remove” WhonixIns1 (22)
  Tryck på ”Add” ► Välj Swedish på både ”Limit selection by language” och ”Layout” likt bilden nedan ►OKWhonixIns1 (23) WhonixIns1 (24)Apply ►Klart!
 11. För att göra Whonix till ett komplett Flugsvamp-OS rekommenderar vi att ni följer guiderna för världens bästa bitcoin-wallet Electrum samt hur man installerar GPG4USB i Whonix.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.