För närvarande är nätverket som hanterar bitcoin kraftigt överbelastat vilket resulterar i att det tar längre tid än normalt för transaktioner att bekräftas och således sättas in på kontot. Detta är helt och hållet utanför vår kontroll. Vi rekommenderar att ni skickar bitcoins med en hög transaktionsavgift (ibland kallat blockchain fee eller miner fee). Ifall du redan skickat dina bitcoins och väntar på att transaktionen ska bekräftas (se följande guide https://www.flugwiki.se/kontrollera-status-for-din-bitcointransaktion-insattning/) så finns det en nödlösning som fungerar.

1) Gå till https://blockchain.info (vanliga webbläsare) eller https://blockchainbdgpzk.onion (enbart via Tor browser). Knappa in din bitcoinadress som har obekräftade transaktioner i sök-boxen uppe till höger.

2) Kopiera transaktionsid för transaktionen som är obekräftad. Exempel: txid
I vårt fall: 509defce3e9456f3c6a4bf006ab45223373d1808eafe3b031a0513cf5265c474

3) ViaBTC är en s.k mining pool som har möjlighet att bekräfta obekräftade transaktioner. Tjänsten de erbjuder är av ren välgörenhet och fungerar alldeles utmärkt. Eftersom tjänsten är gratis att använda så har de satt en begränsning på totalt 100 stycken transaktioner per timme. Med andra ord gäller det att du är redo precis innan klockan slår över till nästa timme. Gå till https://pool.viabtc.com/tools/txaccelerator/

4) Stäng av ”No Script” uppe till vänster i Tor browser.
Till vänster om den gröna löken finns en röd symbol. Tryck på den
noscript
Välj ”Temporarily allow all this page”.
noscript

5) När klockan står på XX:57, t.ex. kl 15:57, ska du uppdatera sidan tills du får en säkerhetskod som du enkelt kan läsa av. Skriver du in fel säkerhetskod skickas din transaktion inte in och du får göra ett nytt fösök nästa timme. Fyll i transaktionsid för den obekräftade transaktionen i fältet:
viabtctool
I vårt fall: 509defce3e9456f3c6a4bf006ab45223373d1808eafe3b031a0513cf5265c474

6) Med id för transaktionen och säkerhetskoden ifylld, muspekaren vilandes på ”Submit” så är det bara att vänta till klockan slår över till XX:00, t.ex. 16:00. Tryck omedelbart på ”Submit”.

Lyckas du visas ”Acceleration succeeded”. Om du inte var bland de hundra första som skickade in sina transaktioner visas ”Submissions are beyond limit. Please try later.”

7) Ifall du har många obekräftade transaktioner och är tillräckligt snabb kan du testa ha uppe ytterligare en eller flera webbläsare (Chrome, Firefox, Opera, Safari – spelar ingen roll) minimerade vid sidan om varann (med enbart submit-knappen synlig) som du snabbt byter till efter att du skickat in den första transaktionen. Se till att transaktionsid och kod är ifyllt innan precis som din första webbläsare.

8) Inom 1-4h blir transaktionen bekräftad jämfört med 24-96h. Detta är en fullösning som garanterat fungerar i väntan på överbelastningen lagt sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.